Aktuality - detail

novinky/20141217122200FB1A3029.jpg

Z rodinného domu do zbrusu nové haly

MODROU BUDOVU, která vyrostla na kraji města, nelze přehlédnout. Nové prostory usnadní výrobu a do budoucna umožní zvýšit i její objem.

Hlinsko – Příznivci regionálních výrobku a kvalitních uzenin jejich lahudky dobře znají.
Švandova uzená klobása, Švandova slanina, Švandův mls, nebo Farmářský párek se sýrem se nyní budou vyrábet ve zbrusu nové hale, která vyrostla v Hlinsku u vjezdu do města. Tradiční výrobce uzenářských výrobků se v rodine Švandových věnují už po čtyři generace.
Nová výrobní hala ve Rváčovské ulici umožní rodinné firmě do budoucna větší výrobu, přibudou i nová pracovní místa.
„Je to poprvé v historii Hlinska, kdy je zde postavena nějaká uzenářská výrobna,“ říká ředitel firmy a pravnuk jejího zakladatele Martin Švanda. „Stavěli jsme ji víceméně svépomocí bez dotačních prostředků z Evropské unie nebo odjinud,“ pokračuje. Hala splňuje ta nejnáročnější kritéria, která na uzenářskou výrobu EU klade. Má omyvatelné stěny i stropy, investovalo se i do nových nerezových strojů a nízkou náročností na vytápění potěší i životní prostředí. „Dříve jsme se těsnali v rodinném domě, kde byla výrobna, a bylo to velmi náročné. I to byl jeden z důvodu ke stavbě,“ vysvětluje ředitel. „Nyní máme k dispozici dvakrát více místa.“ Nová hala nabízí prostory o rozloze 500 metrů čtverečních a její kapacita umožnuje výrobu až čtyř tun uzenin denně. Martin Švanda k tomu dodává: „Kapacitu zatím využíváme zčásti. Přímo tady ve výrobě zaměstnáváme devět zaměstnanců, větší prostory nám ale umožní větší produkci, takže budeme stavy nejspíše navyšovat. Další pracovníky potom zaměstnáváme v našich obchodech.“
Právě vlastní prodejny jsou důležitým pilířem rodinné firmy. „Z pěti procent objemu výroby dodáváme na velkoobchod, ale zaměřili jsme se na prodej ve vlastních obchodech,“ vysvětluje ředitel.
Tradiční receptury i kvalitu uzenin z uzenářství U Švandů oceňují zákazníci i odborníci. Oblíbené lahůdky jako je Švandův mls, Farmářský párek se sýrem, Švandova uzená klobása nebo Švandova slanina si vysloužily v posledních letech ocenění Mls Pardubického kraje. Základem výrobků je kvalitní maso výhradně z českých chovů (čímž podporují domácí zemědělce) bez používání separátu, soji, tukových emulzí a dalších náhražek masa.
Švandovo řeznictví a uzenářství funguje v Hlinsku už 78 let, své výrobky nabízí již v pěti městech (dvě prodejny v Hlinsku, Skuteč, Žďár nad Sázavou, Havlíčkův Brod, Ždírec nad Doubravou), nově se připravuje otevření sedmé prodejny v Chotěboři

zdroj Chrudimský deník, foto Radek Pavlík

novinky/20141217122200FB1A3010.jpg
novinky/20141217122200FB1A2978.jpg
novinky/20141217122200FB1A2918.jpg
novinky/20141217122200FB1A2878.jpg
Zpět

 

Aktuality - detail

novinky/20141217122200FB1A3029.jpg

Z rodinného domu do zbrusu nové haly

MODROU BUDOVU, která vyrostla na kraji města, nelze přehlédnout. Nové prostory usnadní výrobu a do budoucna umožní zvýšit i její objem.

Hlinsko – Příznivci regionálních výrobku a kvalitních uzenin jejich lahudky dobře znají.
Švandova uzená klobása, Švandova slanina, Švandův mls, nebo Farmářský párek se sýrem se nyní budou vyrábet ve zbrusu nové hale, která vyrostla v Hlinsku u vjezdu do města. Tradiční výrobce uzenářských výrobků se v rodine Švandových věnují už po čtyři generace.
Nová výrobní hala ve Rváčovské ulici umožní rodinné firmě do budoucna větší výrobu, přibudou i nová pracovní místa.
„Je to poprvé v historii Hlinska, kdy je zde postavena nějaká uzenářská výrobna,“ říká ředitel firmy a pravnuk jejího zakladatele Martin Švanda. „Stavěli jsme ji víceméně svépomocí bez dotačních prostředků z Evropské unie nebo odjinud,“ pokračuje. Hala splňuje ta nejnáročnější kritéria, která na uzenářskou výrobu EU klade. Má omyvatelné stěny i stropy, investovalo se i do nových nerezových strojů a nízkou náročností na vytápění potěší i životní prostředí. „Dříve jsme se těsnali v rodinném domě, kde byla výrobna, a bylo to velmi náročné. I to byl jeden z důvodu ke stavbě,“ vysvětluje ředitel. „Nyní máme k dispozici dvakrát více místa.“ Nová hala nabízí prostory o rozloze 500 metrů čtverečních a její kapacita umožnuje výrobu až čtyř tun uzenin denně. Martin Švanda k tomu dodává: „Kapacitu zatím využíváme zčásti. Přímo tady ve výrobě zaměstnáváme devět zaměstnanců, větší prostory nám ale umožní větší produkci, takže budeme stavy nejspíše navyšovat. Další pracovníky potom zaměstnáváme v našich obchodech.“
Právě vlastní prodejny jsou důležitým pilířem rodinné firmy. „Z pěti procent objemu výroby dodáváme na velkoobchod, ale zaměřili jsme se na prodej ve vlastních obchodech,“ vysvětluje ředitel.
Tradiční receptury i kvalitu uzenin z uzenářství U Švandů oceňují zákazníci i odborníci. Oblíbené lahůdky jako je Švandův mls, Farmářský párek se sýrem, Švandova uzená klobása nebo Švandova slanina si vysloužily v posledních letech ocenění Mls Pardubického kraje. Základem výrobků je kvalitní maso výhradně z českých chovů (čímž podporují domácí zemědělce) bez používání separátu, soji, tukových emulzí a dalších náhražek masa.
Švandovo řeznictví a uzenářství funguje v Hlinsku už 78 let, své výrobky nabízí již v pěti městech (dvě prodejny v Hlinsku, Skuteč, Žďár nad Sázavou, Havlíčkův Brod, Ždírec nad Doubravou), nově se připravuje otevření sedmé prodejny v Chotěboři

zdroj Chrudimský deník, foto Radek Pavlík

novinky/20141217122200FB1A3010.jpg
novinky/20141217122200FB1A2978.jpg
novinky/20141217122200FB1A2918.jpg
novinky/20141217122200FB1A2878.jpg
Zpět

 

 

Řeznictví Švanda s.r.o.
Rváčovská 1698, 539 01 Hlinsko
IČO: 02082802 | DIČ: CZ02082802
MARTIN ŠVANDA
(ředitel)
tel.: 775 319 899,
mates.svanda@seznam.cz

TOMÁŠ PRAŽAN
(vedoucí)
tel.: 775 127 686



 

 

TOPlist