Regionální potravina Pardubického kraje zná své letošní vítěze
Odborná porota soutěže Regionální potravina a mls Pardubického kraje 2012 vybrala devět výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Pardubického regionu. Dnes jejich výrobci slavnostně převzali v Rytířských sálech pardubického zámku ocenění z rukou náměstka ministra zemědělství Aleše Kendíka a hejtmana Pardubického kraje Radko Martínka.
V soutěži MLS Pardubického kraje letos hodnotitelé posuzovali 130 výrobků od 33 výrobců. (V roce 2011 to bylo 87 výrobků a 20 výrobců). Nejsilněji byla zastoupena kategorie masných výrobků tepelně opracovaných a kategorie pekařských výrobků.
Do soutěže se mohou každý rok se svými výrobky přihlásit malí a střední potravinářští producenti. O tom, kdo zvítězí, rozhoduje komise tvořená odborníky Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Potravinářské i Agrární komory, Státní veterinární správy, Státní zemědělské a potravinářské inspekce a v každém kraji samozřejmě v porotě zasedají i zástupci kraje.
Mezi vítěze soutěže patří:
II. Mléko a mléčné výrobky
Mlékárna Hlinsko,a.s.: Salko karamel 397 g
III. Maso a masné výrobky
Zdeněk Kořínek: Jelení klobása
Řeznictví Sloupnice s.r.o.: Sloupnická tlačenka
Sloupnická játrová paštika
ZEAS, a.s. Pod Kunětickou horou: Uzená plněná panenka
MASOEKO s.r.o.: Čertovy prsty
Zemědělské družstvo Rosice u Chrasti: Grilovací klobása bylinková
Vladimír Švanda Hlinsko: Švandova slanina
Regionální potravina Pardubického kraje zná své letošní vítěze
Odborná porota soutěže Regionální potravina a mls Pardubického kraje 2012 vybrala devět výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Pardubického regionu. Dnes jejich výrobci slavnostně převzali v Rytířských sálech pardubického zámku ocenění z rukou náměstka ministra zemědělství Aleše Kendíka a hejtmana Pardubického kraje Radko Martínka.
V soutěži MLS Pardubického kraje letos hodnotitelé posuzovali 130 výrobků od 33 výrobců. (V roce 2011 to bylo 87 výrobků a 20 výrobců). Nejsilněji byla zastoupena kategorie masných výrobků tepelně opracovaných a kategorie pekařských výrobků.
Do soutěže se mohou každý rok se svými výrobky přihlásit malí a střední potravinářští producenti. O tom, kdo zvítězí, rozhoduje komise tvořená odborníky Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Potravinářské i Agrární komory, Státní veterinární správy, Státní zemědělské a potravinářské inspekce a v každém kraji samozřejmě v porotě zasedají i zástupci kraje.
Mezi vítěze soutěže patří:
II. Mléko a mléčné výrobky
Mlékárna Hlinsko,a.s.: Salko karamel 397 g
III. Maso a masné výrobky
Zdeněk Kořínek: Jelení klobása
Řeznictví Sloupnice s.r.o.: Sloupnická tlačenka
Sloupnická játrová paštika
ZEAS, a.s. Pod Kunětickou horou: Uzená plněná panenka
MASOEKO s.r.o.: Čertovy prsty
Zemědělské družstvo Rosice u Chrasti: Grilovací klobása bylinková
Vladimír Švanda Hlinsko: Švandova slanina