Aktuality - detail

novinky/20110413123600n_cerstve_uzene[1].jpg

Velikonoční svátky

Vážení zákazníci,
Dovoluji si vám na Velikonoční svátky nabídnout čerstvé vepřové i hovězí maso pocházející výhradně z českých chovů, uzenářské produkty vyráběné dle tradičních receptur z 50 let a v neposlední řadě teplé uzené , které můžete zakoupit každý den vždy po 10hod. Objednávat můžete přes obj. formulář , nebo na telefonním čísle 775 224 151, 775 319 899.
Vaše řeznictví


RECEPT: Skopové kotletky na česneku

Ingredience

• Vepřové sádlo – Skopové vyloženě vybízí ke kombinování s vepřovým sádlem. Stačí necelá polévková lžíce. Kombinace sádla, česneku a výpeku ze skopového je neodolatelná!
• Česnek – dle chuti minimálně jeden stroužek na kotletku. Z mého pohledu „koření číslo jedna“. Výrazná chuť ideálně doplňuje a koriguje typickou chuť a aroma skopového masa.
• Skopové maso cca 750g – Záleží, na jakou část v obchodě narazíte. Mnou zakoupené „kotletky“pocházely z hřbetu.
• Sůl, pepř .
Postup přípravy Oloupáme si dostatek česneku, zde doporučuji vyloupat minimálně jednu celou palici. Základem receptu je česnek a nesmíme jím šetřit!
Hřbet rozporcujeme, to znamená rozřezáme „na žebra“. Zde je potřeba mít ostrý a pevný nůž. Občas budete bojovat s kostí. Vytvoříme kotletky a lehce je začistíme do podoby na obrázku. Tuk rozhodně neodstraňujte. Osolíme a lehce opepříme.
Na pánvi rozpálíme polévkovou lžíci vepřového sádla a do horkého tuku vložíme připravené kotletky. Necháme na obou stranách zatáhnout. Tato fáze musí probíhat na co nejsilnějším ohni. Nyní oheň trošku utlumíme a přidáme čtyři pětiny na plátky nakrájeného česneku.
Česnek necháme zesklovatět (pozor na připálení, potom hořkne!) a následně přidáme vodu. Tím myslím tolik vody, aby bylo maso z cca 50% ponořené. Nevaříme, dusíme:) No a necháme dusit... Občas vše obrátíme, dle potřeby přidáme vodu.
Maso měkne relativně pomalu. Po cca 20min přidáme zbytek česneku. Příprava na tlumeném ohni může trvat i hodinu! Kdo si počká, ten se dočká. Výsledkem je krásně měkké maso s dokonalým hnědým česnekovým výpekem.
Okamžitě servírujeme s čerstvou bagetou nebo jiným kvalitním bílým pečivem. Nebojíme se přebytečného sádla, od toho máme bagetku:) Famózní skopové aroma se propojilo s útočnou formací česneku. Dobrou chuť!

novinky/20110413123600skopove02[1].jpg
novinky/20110413123600skopove04[1].jpg
novinky/20110413123600skopove00[1].jpg
novinky/20110413123600skopove03c[1].jpg
Zpět

 

Aktuality - detail

novinky/20110413123600n_cerstve_uzene[1].jpg

Velikonoční svátky

Vážení zákazníci,
Dovoluji si vám na Velikonoční svátky nabídnout čerstvé vepřové i hovězí maso pocházející výhradně z českých chovů, uzenářské produkty vyráběné dle tradičních receptur z 50 let a v neposlední řadě teplé uzené , které můžete zakoupit každý den vždy po 10hod. Objednávat můžete přes obj. formulář , nebo na telefonním čísle 775 224 151, 775 319 899.
Vaše řeznictví


RECEPT: Skopové kotletky na česneku

Ingredience

• Vepřové sádlo – Skopové vyloženě vybízí ke kombinování s vepřovým sádlem. Stačí necelá polévková lžíce. Kombinace sádla, česneku a výpeku ze skopového je neodolatelná!
• Česnek – dle chuti minimálně jeden stroužek na kotletku. Z mého pohledu „koření číslo jedna“. Výrazná chuť ideálně doplňuje a koriguje typickou chuť a aroma skopového masa.
• Skopové maso cca 750g – Záleží, na jakou část v obchodě narazíte. Mnou zakoupené „kotletky“pocházely z hřbetu.
• Sůl, pepř .
Postup přípravy Oloupáme si dostatek česneku, zde doporučuji vyloupat minimálně jednu celou palici. Základem receptu je česnek a nesmíme jím šetřit!
Hřbet rozporcujeme, to znamená rozřezáme „na žebra“. Zde je potřeba mít ostrý a pevný nůž. Občas budete bojovat s kostí. Vytvoříme kotletky a lehce je začistíme do podoby na obrázku. Tuk rozhodně neodstraňujte. Osolíme a lehce opepříme.
Na pánvi rozpálíme polévkovou lžíci vepřového sádla a do horkého tuku vložíme připravené kotletky. Necháme na obou stranách zatáhnout. Tato fáze musí probíhat na co nejsilnějším ohni. Nyní oheň trošku utlumíme a přidáme čtyři pětiny na plátky nakrájeného česneku.
Česnek necháme zesklovatět (pozor na připálení, potom hořkne!) a následně přidáme vodu. Tím myslím tolik vody, aby bylo maso z cca 50% ponořené. Nevaříme, dusíme:) No a necháme dusit... Občas vše obrátíme, dle potřeby přidáme vodu.
Maso měkne relativně pomalu. Po cca 20min přidáme zbytek česneku. Příprava na tlumeném ohni může trvat i hodinu! Kdo si počká, ten se dočká. Výsledkem je krásně měkké maso s dokonalým hnědým česnekovým výpekem.
Okamžitě servírujeme s čerstvou bagetou nebo jiným kvalitním bílým pečivem. Nebojíme se přebytečného sádla, od toho máme bagetku:) Famózní skopové aroma se propojilo s útočnou formací česneku. Dobrou chuť!

novinky/20110413123600skopove02[1].jpg
novinky/20110413123600skopove04[1].jpg
novinky/20110413123600skopove00[1].jpg
novinky/20110413123600skopove03c[1].jpg
Zpět

 

 

Řeznictví Švanda s.r.o.
Rváčovská 1698, 539 01 Hlinsko
IČO: 02082802 | DIČ: CZ02082802
MARTIN ŠVANDA
(ředitel)
tel.: 775 319 899,
mates.svanda@seznam.cz

TOMÁŠ PRAŽAN
(vedoucí)
tel.: 775 127 686



 

 

TOPlist